top of page

De Pacific Crest Trail

4265 km van Mexico naar Canada

De Pacific Crest Trail (PCT) is een 4265 km (2650 mijl) lange wandelroute van Mexico naar Canada. Hij loopt over de gehele Westelijke lengte van Amerika. De trail gaat door drie staten en kruist een woestijn, meerdere sneeuwpieken en dichtbeboste bergen van California, Oregon en Washington. Toen ik begin 2020 een youtube filmpje zag passeren, kon ik de trail niet meer uit mijn hoofd krijgen (bekijk zeker eens 'it's the people' van Elina Osborne.) Op 29 april 2022 zette ik mijn eerste stappen op de Pacific Crest Trail. Vier maand en 15 dagen later stond ik aan de grens met Canada!

De PCT heeft een lange geschiedenis en traditie. Het pad loopt door de best beschermde natuurparken van Amerika en verbindt enkele van de mooiste natuurlijke erfgoed sites: Mount Whitney (met 4421m de hoogste berg van de Verenigde Staten, Alaska niet meegerekend), Lake Tahoe (grootste berg- en gletsjermeer van de VS), Crater Lake (bekendste kratermeer van de wereld), Sequoia National Park (met de grootste bomen ter wereld), Yosemite... 

Hoewel de PCT enkel en alleen voor de natuur al uniek is, zijn het de mensen en de community eromheen die het helemaal speciaal maken. Elk jaar starten zo'n 4000 hikers van over heel de wereld aan de grens met Mexico, ieder met hetzelfde doel om Canada te bereiken. Ervaringen die je deelt zijn onvergetelijk. De trail wordt je thuis en je trail vrienden je nieuwe familie. Om het helemaal compleet te maken krijgt iedereen ook een eigen 'trail naam' toegewezen.

De dorpjes langs het pad zijn populaire stops en voorzien op toestroom van duizenden hikers. Eénvoudige plaatsen zoals een windpark, een 25 km uitgestrekte aquaduct en een verloren Mac Donalds vormen iconische mijlpalen tijdens de tocht. Af en toe worden wandelaars verrast door 'trail angels' die zonder enig zelfbelang een gratis lift, gratis eten of drinken uitdelen. Het is moeilijk te verwoorden wat zo'n fris drankje of een stuk fruit kan doen voor je moraal! 

Hikers starten hun tocht tussen maart en mei aan de Mexicaanse grens of tussen juni en augustus aan de Canadese grens. Op die manier heb je net genoeg tijd om de sneeuw in de bergen zoveel mogelijk te mijden. Je kan ook secties van de trail hiken. Meer informatie over de PCT kan je vinden op de site van de PCTA (Pacific Crest Trail Association) waar je ook jouw thru-hiking of section-hiking permit moet aanvragen. Als je meer wilt weten over hoe mijn ervaring was, neem gerust een kijkje op mijn instagram, tiktok of youtube, of stuur me een berichtje :)! 

140 dagen hiken, 128 GB aan beeldmateriaal en 1 harde schijf crash later.

Bekijk mijn short video...

Foto's

bottom of page